perjantai 13. marraskuuta 2009

Tutkimus 5: Isot asiat tehdyksi pienin askelin

Valmistumisen viivyttämisestä ja koulujuttujen tekemisen välttelystä on tullut minulle jo tapa. Tehtävät tuntuvat niin tarkoituksettomilta ja luulen että ne on vartavasten suunnitellu vain maksimoimaan tuska. (Äh, nyt pitää ajatella positiivisesti: Jos se olisi helppoa, ei valmistuminen tuntuisi enää saavutukselta.) Koska opiskelujen lopettaminen ei kuitenkaan tunnu vaihtoehdolta, parempi tehdä jotain. Miten se elefantti syötiinkään? Niin joo, pala kerrallaan.

Teen joka päivä kahden viikon ajan vähintään 15 minuuttia opiskelujuttuja. Lukeminen ei riitä vaan pitää saada aikaiseksi jotain, esim. harjoitustyötä. Realistisesti, ei tuo 15 minuuttiakaan riitä, mutta ajatus siitä ei tunnu ahdistavalta. Jos haluan jatkaa 15 minuutin jälkeen pidempään, se on ok, jos haluan lopettaa siihen, sekin on ok. Toivon että tällä kokeilulla päivittäisestä opiskelusta tulee tapa, eikä minun tarvitsisi enää pakottaa itseäni siihen.

Inspiraation lähde: The Now Habit: A strategic program for overcoming procrastination and enjoying guilt-free play, Neil Fiore

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti