- Valitse aihe, josta tiedät jotain valmiiksi, ja josta löytyy varmasti ja helposti materiaalia.
- Päätä etukäteen minä päivinä ja mihin aikaan teet työtä. Tee työtä vaikka kirjastossa, jos se ei kotona onnistu. Tämä aika on pyhitetty työlle, eikä sitä voi käyttää muuhun. Istut ja lusit sen satoi tai paistoi, huvitti tai ei, tai syntyi tekstiä tai ei. Esimerkiksi klo 9-12 kirjastossa maanantaista perjantaihin. Muuna aikana et edes ajattele työtäsi tai tee mitään sen eteen. Tee mieluummin töitä aikaisin kuin myöhään. Jos päivn työt on tehty aamulla, ei tarvitse illalla enää stressata asiaa ollenkaan.
- Jos tekstiä ei synny, toimi seuraavasti: lue aiheen liittyvää materiaalia, sulje kirja ja kirjoita asia omin sanoin. Kirjoita vaikka vain yksittäisiä lauseita, jotka eivät suoraan liity toisiinsa. Pääasia että tulee tekstiä. Jos tulos on kauheaa luettavaa, se ei haittaa. Kirjoitettuasi yhteen lukuun jotain kaikesta, mitä halusit sanoa, alkaa toinen vaihe. Nyt käyt luvun tekstiä uudelleen läpi ja siivoat sen luettavaksi. Joudut varmaan järjestelmään lauseiden paikkaa, kirjoittamaan lauseita kokonaan uudelleen, vaihtamaan niiden paikkaa ja lukemaan lisää lähteitä.
keskiviikko 22. kesäkuuta 2011
Vinkkejä päättötyön tekemiseen
Monikymmentä sivuisten tutkielmien, gradujen tai päättötöiden kirjoittaminen voi olla raastavaa työtä. Monilla se jää kirjoittamatta. Alla olevilla vinkeillä allekirjoittanut hoiti homman kotiin erinomaisin lopputuloksin. Perusmatskua mutta ah niin toimivaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti