sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Tilannekatsaus, karppauksesta ja uudet kujeet

Elän parhaillaan unelmaani, mutta jostain syystä en ole tyytyväinen. Rakkauselämä ei ole kunnossa. Enkä toteuta itseäni. En ole ihan varma osaisinko olla onnellinen vaikka asiat olisi miten hyvin. Puolen vuoden päästä alkaa aivan uusi vaihe elämässäni ja aijon silloin elää ihan toista unelmaa. Sitä ennen pyrin nauttia nykyhetkestä ja kerrata vähän aikaisemmin opittua muutamalla "tutkimuksella".

Laihdutus karppaamisella ei mennyt ihan putkeen. Harrastin urheilua liikaa (n. 2 kertaa päivässä, kestoltaan 15min - 90min) ja lopulta motivaatio loppui täysin kesken. En jaksanut tehdä enää mitään. Oppimani asia on, että hiilihydraatteja todellakin tarvitaan. Varsinkin jos liikkuu paljon. Uskon silti että hiilihydraatit ovat liiallisen lihoamisen takana. Sivumainintana, olen kuitenkin parina kuukautena laihtunut mukavasti ihan sen kummemmin yrittämättä.

Tutkimukset loppuvuodeksi... olen aloittanut nämä jo marraskuun alussa, ja raportoin ensi vuonna vaikutuksista.

1. Kehonkielen skarppausta:
  • pidä hyvä ryhti aina, leuka pystyssä, katse eteenpäin ja avoin kehonkieli
  • muista katsekontakti ja hymy kun puhut ihmisille
  • puhu kuuluvalla äänellä ja naura enemmän
  • lopeta jalkojen heiluttelu (tämä paha tapa on tullut viimeisen kuukauden aikana)
  • pidä kädet pois taskusta (miten ihmeessä tämäkin tapa on palannut)

2. Tee joka aamutreeni: punnerruksia, kyykkyjä, vatsoja, lankkua, venytä ongelmakohdat takareidet ja alaselkä

3. Tee joka päivä kahdesti kegel-harjoitukset. Toisella kerralla 200 lyhyitä 2s jännityksiä 1-2s tauoilla. Toisella kerralla 20x10s pitoja, 20x5s pitoja ja kaksi kertaa niin pitkään kuin pystyy. Pikkuhiljaa sarjapituuksia voi nostaa.

4. Ota elämään käyttöön Miguel Ruizin 4 sopimusta (tarkemmin näistä tulevassa postissa):

  • Älä käytä sanoja itseäsi vastaan
  • Älä ota mitään henkilökohtaisesti
  • Älä oleta mitään
  • Yritä aina parhaasi

5. Mietin joka aamu miten aijon elää arvojeni mukaan ja iltaisin miettiä miten elin arvojeni mukaan. [Huom. seuraavat lauseet on lisätty myöhemmin:] Lisäksi mietin joka ilta muutaman asian, josta olen kiitollinen. Ihan perusasioita kuten terveyttä ja kavereita ei aina osaa arvostaa, mutta uskon että niiden mielessä pitäminen tekee minusta onnellisemman.

Tässä on tosi paljon kaikkea, mutta tällä hetkellä tuntuu, että aikaa ja henkistä kapasiteettia löytyy tälläiseen testaamiseen. Lisäksi haluan kehittää edelleen keskustelutaitojani ja huumorintajuani. Näistä myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti