sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Laihduttamisen graalin malja!

Laihduttajan ruokavaliossa on vähän rasvaa ja paljon kuituja - VÄÄRIN!

Katsoin juuri päänräjäyttävän videon Big Fat Lies with Gary Taubes [video.google.com]. Lyhyesti, se kertoo miten ympäri maailmaa kansat ovat olleet laihoja ja heidän kulttuureissaan ei ole tavattu monia tuttuja tauteja - hampaiden reikiintymistä, sydänsairauksia, syöpää, kihtiä, kohonnutta verenpainetta, ummetusta ja peräpukamia - ennen kuin siellä alettiin syömään länsimaista ruokaa. Mitä länsimainen ruokavalio sitten sisältää mitä alkuperäiskansat eivät syöneet? Jalostettua sokeria ja tärkkelystä.

Videon Gary Taubesilla on myös erinomainen kirja Good Calories, Bad Calories, joka vaikuttaa 100 ensimmäisen sivun perusteella kertovan saman asian kuin videossa kerrottiin, mutta hieman pidemmin.

Pääkoe-eläin raportoi kuukauden päästä hiilarittoman elämän uskomattomasta keveydestä. Stay tuned!

ps. Nyt siis kaikki kotikokit siellä heittää jauhot, sokerit, limpparit, muffinssit, perunat, riisit, pastat ja täysjyväleivät ikkunasta ulos ja surffaa tälle saitille www.marksdailyapple.com.

3 kommenttia:

  1. Hei! Mukavaa kun olet taas alkanut kirjoittelemaan tänne. Seurasin blogiasi taannoin, vuosi sitten, ja ajattelin ettet enää kirjoittaisi. Täältä toivotaan lisää kirjoituksia.

    Hienoa! Löysit vähähiilihydraattisen ruokavalion. Se onkin nyt oikein muodissa. Itse myös kaksi vuotta karppaaneena en voi muuta kuin suositella tätä dieettiä. Olen laihtunut kahdeksan kiloa ja nyt painoni on pysynyt juuri siinä missä haluankin, (BMI 22). Myös kaikille iho-ongelmille sekä mahakivuille voit suurimmaksi osaksi heittää hyvästit.

    Suosittelen sinua tutustumaan seuraavien henkilöiden blogeihin: anttiheikkila.com sekä sundqvist.blogspot.com. He kirjoittavat suomeksi karppaamisesta yms. terveyteen liittyvistä asioista.

    Odotan innolla raporttiasi kuukauden päästä. Paista kananmunat kunnon voissa, syö paljon kasviksia, sieniä ja marjoja. Jätä pois näin alkuvaiheessa hedelmät sekä maito. Tietysti alkoholi myös. Syö kalaa, kanaa ja lihaa, mutta ajattele myös eettisesti - ettet nyt ihan liiallisuuksiin sen lihansyömisen kanssa mene (itse tein tämän virheen). Herkuttele pähkinöillä ja vaikka iduilla...

    VastaaPoista
  2. Vesa, kiitos vinkeistä ja linkeistä. BMI 22 olisi makeeta saavuttaa.

    Karppaaminen ei olekaan ollut ihan niin autuasta kuin luulin. Kirjoittelen siitä vähän myöhemmin.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se siitä alkuvaikeuksien jälkeen! Saa ainakin syödä maukasta ja alkuperäistä ruokaa. Odotan innolla kirjoitustasi!

    VastaaPoista