torstai 19. huhtikuuta 2012

Matala ääni

Karkeasti laskettuna 300 henkilöllä yhteensä 400:ta tähän blogiin hakukoneella päätyneellä hakusana on ollut "matala ääni" tai joku sen variaatio. Matalampi ääni on selvästi aihe, joka kävijöitä eniten kiinnostaa.

Ensinnäkin, olettahan äänenmurroksen läpikäyneitä? Ääni madaltuu teini-iässä. Sitä sitten odottelemaan. Muistankin yläasteelta yhden vuotta nuoremman, jolla oli erittäin kimeä tyttömäinen ääni. Se muuttui käytännössä yhdessä yössä mahtavaksi bassoääneksi. Olin niin hämmentynyt ja jälkeenpäin kateellinenkin siitä. En tiedä madaltuiko ääni noin vai oliko hän jonkinlaisessa äänihuulileikkauksessa. Se mitä kuulin, oli että se vaan madaltui, mutta tiedä sitten.

Omat vinkkini aiheeseen tässä. Ajattelen että kuuluvamman ja matalamman äänen käyttö on ihan tekniikka- ja tottumiskysymys. Kokeilisin tällaista:

1. Harjoittele kovaa ja matalaa ääntä kunnes pystyt siihen niin, että se tulee luonnollisesti, eikä rasita ääntä (ks. harjoitukset aikaisemmissa viesteissä 1 ja 2.)
2. Totuttele käyttämään ääntä joka päiväisessä elämässäsi kunnes siitä tulee tapa.

Lisäksi, kokeile tällaista. Puhu jotain ja ota välillä nenästäsi kiinni. Muuttuuko äänesi? Jos se muuttuu, puhut liian korkealta ja nenästä kiinni ottaminen saa äänesi kuulostamaan nasaalilta. Jos puhut palleasta, äänesi ei juuri muutu. Oikea tapa puhua kuuluvasti on puhua palleasta.

Muista että saat väriä puheeseesi kaikkein helpoiten olemalla innostunut. Se on myös mukaansatempaavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti